Известие

Collapse
No announcement yet.

Промяна на показанията на километража след откачване на акумулаторната батерия

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Промяна на показанията на километража след откачване на акумулаторната батерия

Случи ми се нещо невероятно: след откачване на клемите на акумулаторната батерия и съответно свързването им се промени показанието на километража. Естествено малкият се занули, но големия скочи с около 200-300 км. Досега много пъти съм правил такава процедура, но никога не бях забелязвал такава аномалия. Какво може да се е случило?
    Alfa Romeo 159 1.9 JTDm Ti - "новата" - 150 млади кончета и едно дърто магаре зад волана
    ex Alfa Romeo 156 1.9 JTD - червен трактор - 105 одъртели коня и 1 кьопаво магаре зад волана

ми като начало не е нормално и направи още един път щото може и да си се заблудил
    156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Аз знам, че не е нормално, но съм сигурен, че не съм се заблудил защото много внимателно следях показанията. Скоро трябваше да направи 200 000, а като го закачих отиде направо на 200 070. Ще го откача пак да видя какво ще покаже.
      Alfa Romeo 159 1.9 JTDm Ti - "новата" - 150 млади кончета и едно дърто магаре зад волана
      ex Alfa Romeo 156 1.9 JTD - червен трактор - 105 одъртели коня и 1 кьопаво магаре зад волана

Comment

Извинявам се,че ползвам темата на колегата,но за да не отварям нова.При мен се бъгна времения километраж и не показва вярно.Какво имам впредвид,примерно временния километраж показва 43,5км а горния сменя на килпметър.Получава се невярно отчитане не сменя на 0 а на 0,5.
        sigpicAlfa Romeo 156 1.8ts-2000г
        Alfa Romeo 156 2.0ts-1998г

Comment

Първоначално публикувано от stefoo Покажи съобщение
          Извинявам се,че ползвам темата на колегата,но за да не отварям нова.При мен се бъгна времения километраж и не показва вярно.Какво имам впредвид,примерно временния километраж показва 43,5км а горния сменя на килпметър.Получава се невярно отчитане не сменя на 0 а на 0,5.
          Зависи кога си го занулил. Горният не зависи от долния. А по другия въпрос - може да се получи такова нещо при неправилно изключване на акумулатора, особено на контакт. Но това е много рядък случай
          Alfa 156 1.9 JTD 16V M-Jet SW (07.2003)
          156 1.8TS 16V (01.2001)
          147 1.6TS 16V 120hp (11.2001)
          0879369082

Comment

И как се оправя това защото адски ме дразни?Сразкачане на акумулатора не става.

Comment

Занули малкия веднага след като големия мине на следващото число. Ако уцелиш момента би трябвало по едно и също време да се смени след това.

Comment

Километража (не дневния) като смени на следващия километър, в същия момент занули и дневния, за да съвпаднат метрите и би трябвало да стане.
                п.п. Писал съм едновременно с горния колега
                Alfa Romeo 156 2.4 JTD Distinctive 00' - EX
                Alfa Romeo 156 2.4 JTD M-Jet 20V Distinctive 04' - Now
                Toyota Avensis 1.6 D-4D Executive 15' - Now

Comment

Първоначално публикувано от rossenvn Покажи съобщение
                  Занули малкия веднага след като големия мине на следващото число. Ако уцелиш момента би трябвало по едно и също време да се смени след това.

Благодаря стана както каза,занулих го на следващото число и се оправи

Comment

Working...
                  X